יום שלישי, 16 באוגוסט 2011

כוחה של מנוחה

כוחה של מנוחה
מדוע שינה בלבד אינה מספיקה.
224 עמודים
פוקוס ספרים לבריאות

כאחת שלא מצליחה לישון היטב, או לישון ככה שאקום רעננה בבוקר, הספר הזה דיי מציל. שנתי מאז שאני זוכרת את עצמי לקתה בחסר. לכן בחרתי לקרוא את הספר.

ד"ר אדלונד, מנהל המרכז לרפואה על פי השעון הביולוגי , טוען שלא צריך רק להסתפק בשינה, שמנוחה נכונה יכולה לחולל פלאים בגוף ובמוח. אנשים רבים רואים במנוחה ובשינה בזבוז זמן, אך המחבר טוען שלא כך הוא.  לאחר עשרות מחקרים הוא מצא כי אנשים רבים אינם יודעים מהי תחושת רעננות, במיוחד בקצב החיים התזזיתי של חיינו המודרנים. לא אחת אנו חשים כבדות ועייפות, ותפקודנו נפגמים עקב כך.

התופעות המאפיינות חוסר במנוחה הן רבות ומגוונות: משקל יתר, בעיות בזיכרון ולמידה דיכאון, וחוסר התחדשות של תאי המוח, התקררויות ודלקות, התקפי לב ושבץ.

דר" אדלונד מביא מעל ל 60 שיטות של התרגעות ומנוחה על מנת לחדש את המצברים ולהרגיש רעננות.
את רוב התרגילים ניסיתי, חלקם הצלחתי לעשות וליישם בחיי היום יום, וחלקם-לא. לא הצלחתי לרוקן את ראשי ממחשבות, המחשבות המשיכו לרוץ באותו הקצב,  או לגלגל עיניים כלפי מעלה, (לפי דבריו תירגול חוזר יכול להצליח)  תרגילים אחרים שכן הצלחתי לבצע,  התגלו כמחוללי פלאים, במיוחד לגביי, ששעות השינה שלי מועטות ולא רציפות (גם בבדיקה במכון השינה נמצא שיעילות השינה שלי היא פחות מ40% ).
גיליתי שאם אני נושמת כפי שהוא הדריך אני מצליחה לחוש את ההתרעננות שבאה בעקבות התרגילים. לפעמים מנוחה של מספר דקות עזרה לי לטעון מחדש את המצברים.

דר, אדלונד ממליץ על שינויים בהרגלי השינה, על תפיסה אחרת של השינה ועל מנוחה בכלל, לפי דבריו יש ארבע שיטות של מנוחה פעילה, מנוחה גופנית, מנוחה שכלית, מנוחה חברתית ומנוחה רוחנית.
הוא גם מצייד את הקורא בטכניקות של מנוחה מהירות. (במיוחד לאלה שעמוסים כמוני).
בפרק העשירי- "אני חייב לעשות את זה" מלמד הדר" את הקורא ע"י מעקב של שאלון על מה יכול הקור לוותר  ומה לא. (בהרבה פרקים בספר יש שאלונים למלא ועל פי תשובותיהם הקורא בחור או מבין את צרכיו).
המחבר מקשר את קצב החיים עם מוזיקה ומקצב פנימי.
לסיכום הספר יעיל ושימושי בעיניי, במיוחד במאה הזאת שכמעט הכל בה מתנהל בקצב תזזיתי ומהיר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה