יום חמישי, 14 ביולי 2011

יום חמישי -שבת בפתח

בכל יום חמישי ישנו אותו ריטואל- שואלים את הילדים מה הם רוצים לאכול בשבת.
את הבעל אין צורך לשאול-תשובתו הנצחית-אוכל.
(נו טוב הוא אינו חסיד של אוכל, אך אוכל צריך שיהיה)

מחר אכין לחם על הגריל (מתכון בהמשך). דגים כמובן השוחים ברוטב אדום, עוף (על צורת הכנתו אחליט לאחר השיחה עם הזאטוטים) בשר, קציצות,  ואת השאר אחליט בהתאם לתשובתם.

הבוקר ניסע לשוק החיות, אולי נקנה מספר אפרוחים, אך הפעם נוודה שהבית אותו הכנו בעבורם יהיה אטום לחתולים.
לפני כשבועיים קנינו 2 ברווזונים יפיפיים, אחד צהוב כולו וגדול שני חום עם כתמים צהובים, הכנסו אותם לבית שבעלי בנה. ובבוקר התברר כי היתה לחתולי הרחוב גישה אליהם.
הם סיימו לצערנו ולצערם בתוך אחת או יותר מקיבות חתולי הרחוב.

היום יום שישי, אתמול נסענו נועה  ואני(אריאל בחר להישאר בבית עם המחשב) וקנינו, קנינו כל מיני דברים קטנים וכמה בובות פרווה מתוות, ובובת כלבלב הנובחת ופוסעת מספר צעדים, עגילים יפים לנועה, בגד ים, מטאטא ומגב קטנים לחדר של נועה, וכמובן 4 אפרוחים חמודים חמודים, שהמוכר שם לנו אותם בקופסא קרטון, שלף סכין יפנית ובתנועות מיומנות פתח כמה חריצים בכל דופן ונסענו חזרה.
כל הדרך שמרנו שהאפרוחים לא יברחו מהחרצים. הם הצליחו להוציא את ראשם ופלג גופם העליון מן החריצים. כל האוטובוס התמלא ציפצופי אפרוחים ואנחנו צהלנו.
אתמול ביקרנו את סיגי, וקבלנו המון ספרים :-)
נועה שיחקה עם בוני הכלב של סיגי ואח"כ עם האוגרים -היא כל כך אוהבת חיות.

הבוקר הכנתי את הבצק ללחם, העוף מתבשל על הכריים, הדגים שוחים ברוטב וההכנות לשבת בעיצומן.
מתכון ללחם :
1 ק"ג קמח מנופה,
1 כף מלח
2.5 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
2.5 עד 3  כוסות מים קרים
רבע כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית).

את המוצקים מערבבים יחד, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים, ממתינים כעשר דקות ולשים שוב, מורחים על הבצק קצת שמן ומניחים לתפיחה.
כעבור כשעה לשים שוב ושוב מורחים מעל שמן.
ממתינים עד שהבצק יתפח לפי שניים מגודלו המקורי ולשים שוב.
יוצרים 4 כדורים שווים, ומהם קורצים שני כדורים מכל כדור. סה"כ שמונה כדורים. מניחים כעשר דקות,
אם יש לכם גריל גז ניתן להכין לחם עליו, לשם כך משתמשים בנייר אפיה שעליו מרדדים את הלחם עד לעובי של חצי סנטימטר, מניחים לתפיחה, מורחים מעל מעט שמן.
 מדליקים את הגז, וכשהכל חם, לוקחים את נייר האפייה עם הבצק ומניחים על גריל הגז, מכסים עם המכסה כחמש דקות, הופכים את הלחם, לחמש דקות נוספות.
מוציאים
בתיאבון.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה