המנהל הישראלי בעולם הגלובלי
מדריך לנסיעות עבודה לחו"ל והבדלים בתרבות העבודה בין מדינות
כרך ראשון: מדינות אסיה ואפריקה.
דר' חנה אורנוי.
323 עמודים.
רימונים הוצאה לאור.
בעיני הצטיירו אלה שמקום העבודה שלהם שולח אותם לטיסת עסקים כמרווחים גדולים-שזה נוצץ, וכייפי, אך אחרי שאחי היה יוצא למסעותיו גיליתי שלא כך הוא. שלא תמיד הדברים הם כפי הנראים לנו.
כשהוא סיפר שכשנפגש עם אחד העובדים מהחברה בארה"ב ותוך כדי שיחה הוא הזמינו לבוא לשבת אם יהיה באיזור, אחי אדם דתי ומסרותי, שמח על ההזמנה, והבין אותה כלשונה. שהוא מוזמן, ואז כשהוא הגיע והמארחת הופתעה, הבנתי שהתרבות שלנו לא תמיד היא בעלת אותם קודים חברתיים. שיש כללים אחרים. זה למעשה היה המניע שלי לבחור בספר זה לקריאה.
הספר בנוי משישה פרקים, הבנויים כך שהקורא יוכל להבין את התופעה, יבין את השיקולים שהובילו מרילוקיישן קלאסי- שבו המוצב עובר יחד עם משפחתו אל ארץ היעד, מה הם הקריטריונים של הצלחת המוצב, (אחד מהקריטריונים של כישלון הרילוקיישן הוא חזרה ארצה טרם זמנה).
מה השיקולים בטיסות עסקים –דור הרילוקשיין החדש. – זהו למעה תוכנו של פרק ראשון, ואז המחברת עוברת אל פרק 2 , שיטות המחקר ואוכלוסיית המחקר. מה הם ממצאי המחקר. ומכאן ניתן ללמוד למי זה מתאים, למי לא, מי יצליח ומי עלול שלא להתאקלם. מהו המחיר המשפחתי שהמשפחה משלמת, ומהו המחיר של המוצב עצמו, מהן היתרונות והחסרונות ועוד.
פרק שלישי- טיפים לנסיעות עסקים, פרק רביעי- דן בהבדלים בין המדינות.
פרק חמישי שהוא רובו של הספר נותן סקירה מורחבת וממצה של מדינות אסיה. גם אדם שאינו מיועד לנסוע ימצא כאן מידע וידע רב גם למטייל רגיל או לסתם אדם סקרן.
פרק שישי ואחרון- נותן סקירה מורחבת וממצה של מדינות אירופה.
הדוגמאות בספר מבהירות מצבים, יש ציטוטים מעיתונים כלכליים, וטורים מעניינים.
ניכרת עבודה רצינית ומעמיקה של ניתוח והבנת הגורמים, המדינות וכללי ההתנהגות בהן, כולל הסברים מאירי עיניים על כלכלתן של אותן מדינות ומה מותר ומה אסור לעשות.
זהו ספר חובה המיועד למנהלים, לחברות שעסקיהם חובקי עולם, שעובדיהם נאלצים לא אחת לנהל או לפקח בארצות אחרות, ולמרות שזהו מחקר מדעי ורציני גם לקורא הסקרן, יתגלה כר נרחב של ידע
מרתק ואינפורמציה הנמסרת בצורה בהירה , זורמת ומעניינת לקריאה .
נהניתי מאוד מהקריאה בספר והעשרתי את ידיעותיי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה